EnglishFrenchGermanPortugueseRussianSpanish

Piața mașinilor de construcții din România explodează în 2023, Caterpillar preia 20% din cota de piață!

  • Volumul total al construcțiilor din România a crescut cu 14% în primele nouă luni ale anului

Volumul total al lucrărilor de construcții din România a crescut cu aproximativ 14% în primele nouă luni ale anului, segmentul construcțiilor rezidențiale scăzând cu 6% din cauza cererii mai mici ca urmare a creșterii ratelor dobânzilor, potrivit datelor.
Grație fondurilor europene și a programului național de reconstrucție, în primele nouă luni ale acestui an, proiectele de inginerie și construcții din România au crescut cu 34%, ceea ce este fără precedent în ultimele decenii, în special în parcurile logistice, suprafața totală în ultimii șapte ani s-a triplat.
În 2020, România a lansat un plan național de investiții și de redresare economică numit “Reconstruim România”. În plan se precizează că noul model de dezvoltare economică susținut de guvernul român are ca scop consolidarea convergenței economice a României cu Europa și urmărește să aducă PIB-ul pe cap de locuitor al României în paritatea puterii de cumpărare (PPP) la 87% din media UE-27 până în 2025.
În iulie 2020, președintele României a declarat că, după patru zile și patru nopți de negocieri și discuții foarte complexe între UE și liderii statelor membre, România va avea acces la 79,9 miliarde de euro de la UE pentru refacerea infrastructurii României. Suma depășește cu mult cele 33 de miliarde de euro prevăzute anterior.

  • Vânzările de mașini de construcții în România în 2023

Aproximativ 3.800 de utilaje vor fi vândute pe piața românească de utilaje de construcții în 2023, un record pentru România în mulți ani din ultimii ani.
Încărcătoarele cu buldoexcavator reprezintă 27% din totalul utilajelor de construcții, în timp ce cota de piață a CAT în această categorie este de 33% (o treime).

640

În ceea ce privește excavatoarele, tonajul excavatoarelor vândute variază de la 1,5 tone la 90 de tone. în 2023, excavatoarele vor reprezenta 36% din totalul mașinilor vândute, Caterpillar deținând aproximativ un sfert din această cotă.
Împreună, cota Caterpillar va totaliza mai mult de 20%. Din informațiile de actualitate, exporturile Chinei către utilajele de construcții din România sunt încă relativ mici.

În FILTER-MAX, suntem producători profesioniști de filtre de 10 ani din China, specializați în producția de filtre de aer, filtre de ulei, filtre de combustibil, filtre hidraulice și filtre de cabină pentru utilaje de construcții și agricole, avem un depozit de 5000SQM păstrăm 20 000 de filtre pe stoc.

Fiind principala companie care produce filtre CAT în China, acum avem filtre CAT mai mult de 200 de modele, calitatea este foarte bună și stabilă.

640 1
Excavator Case expus în România
  • 3 Caracterizarea pieței de utilaje din România, 2023

În prezent, două treimi din utilajele de construcții vândute în România sunt achiziționate cu sprijin financiar nerambursabil. Fără acest sprijin financiar, întreaga piață românească ar fi vândut mai puțin de 1.000 de unități de utilaje de construcții, iar proiectele sale de construcții și dinamica generală a construcțiilor ar fi fost mult mai slabe.
Se susține că se află încă într-o etapă bună și că disponibilitatea fondurilor europene este în continuare în creștere. Cu toate acestea, tendințele viitoare sunt, de asemenea, dominate în mare măsură de acest factor, iar fără finanțare din partea UE, nu va exista un viitor strălucit de care să se vorbească.

SEARCH BY PART NUMBER

Ask For A Filter Catalog

Please submit your name, email and requirements, I will send you a complete catalog of our JCB filters for your reference.